Beste mensen, 

 

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld zoeken we versterking bij de voorbereiding van het warmtenet. 

 

  1. Een kwartiermaker die alle lopende zaken behartigt 
  1. Een projectleider die het project technisch gezien tot een goed einde brengt. 
  1. Extra bestuurskracht. 

 

Op de website vind je de functieomschrijving voor deze functies: Team Leden BuurtwarmteEnkhuizen 

Het liefst zien we dat het vrouwen of mannen zijn uit de wijk of uit het SED gebied. 

 

Daarnaast lopen er nu gesprekken met 2 bureaus die  gespecialiseerd zijn in het begeleiden van warmtenet- projecten. Voor het geval dat er niemand uit de buurt zich aanmeldt. 

 

Bestuursnieuws: 

Ted Vermeulen van de Ruiter en Jan Koekkoek uit de Stullenbaan hebben zich nu officieel laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel, beiden als algemeen bestuurslid. 

Ad Verhage heeft aangegeven dat hij binnenkort wil stoppen als bestuurslid. Het vele werk knaagt aan zijn gezondheid en aan vele andere activiteiten. 

 

Klankbordgroep: 

Er heeft zich een klankbordgroep gevormd, bestaande uit de volgende personen: 

Marcel Kelfkens, Ina Oranje, Jos Oud, Nico Ootes, Wim Hink, Paul Vos, Ruud Appelman, Theo Brugman. De klankbordgroep stelt zich ten doel regelmatig te overleggen met het bestuur en gevraagd en ongevraagd advies te geven.  

Een aantal mensen buigt zich tevens met Vincent, Ted en Ad over de SOK (Samenwerkingsovereenkomst met de gemeente). Dit is een juridisch kader om met name de verkregen subsidie, die ‘geparkeerd’ staat bij de gemeente ten goede te laten komen aan Buurtwarmte.  

De volgende activiteit van de klankbordgroep betreft de werving van de versterking. 

Marcel kijkt en werkt mee aan de opzet van een nieuwe website in samenwerking met Karen Span van de gemeente.  

Meer deelnemers zijn van harte welkom. Zoals jullie weten staat er veel te gebeuren de komende tijd. 

 

Overig: 

Lopende zaken zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld: Bouwteamovereenkomst en met name het pakket van eisen, de Businesscase, fiscale vraagstukken en organisatie vinden nog steeds voortgang. 

 

Open energie dag: Op 16 september is er een landelijke energie dag.  Of wij daar ook aan meedoen hangt er o.a. van af of wij voldoende mensen vinden om het te organiseren. Maar reserveer svp alvast de datum.  

Wat is de Open Energiedag? 
Volgens De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie:  Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken én de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. De belangstelling voor duurzame energie en energiebesparing nam vorig jaar flink toe. De Open Energiedag draagt bij aan begrip en draagvlak voor duurzame energie. 

 

Koeling. 

Koeling in de huizen wordt steeds belangrijker. Het systeem wat we in onze wijk aanleggen kan daar in voorzien als je huis daarvoor geschikt is. In de meeste gevallen maakt het een airco overbodig. Vorige week werd er een artikel over gepubliceerd:    Warmte365 - Wat betekent de toenemende koelbehoefte voor de kansen van warmte- en koudenetten?  

 

 

Namens het bestuur, 

 

Ad Verhage (0651582318) 

 

Juli 2023